Hai iski virtahepojen kimppuun – odottamaton tilanne videolle

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelä-Afrikassa on kuvattu video, jolla nähdään virtahepolaumaa ympäri uiva hai. Vaikka virtahevot on huomattavasti niitä kiertelevää haita suurikokoisempia, on hai yllättävän sinnikäs saalistusaikeissaan. Kumpi voittaa?

Virtahevot huomaavat hain nopeasti. Hai kiertelee ja kaartelee niiden ympärillä, kunnes tekee ratkaisevan liikkeen. Se yrittää hyökätä virtahevon kimppuun. Tämä riittää isolle nisäkkäälle, ja se rynnistää hain päälle säikäyttäen kalan tiehensä.

Toisin sanoen virtahepo voitti tämän erän. Video on kuvattu iSimangaliso Wetland Park -nimisellä luonnonsuojelualueella KwaZulu-Natalissa. Puisto on yksi Unescon maailmanperintökohteista, ja siellä asuu noin 800 virtahepoa. Videon kuvasi puiston oppaana työskentelevä Stacey Farrel.