Opiskelijat luovat tunnistamattomille vainajille kasvoja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Oikeuslääketieteen piiriin erikoistuneet taideopiskelijat ovat yhdistäneet voimansa tuntemattomien vainajien tunnistamiseksi Yhdysvalloissa. Opiskelijajoukko hahmottelee ja muotoilee vainajille tunnistettavia kasvoja taustatietojen ja kallon muodon perusteella.

Etelä-Floridan yliopiston oikeuslääketieteen taideopiskelijat ovat saaneet kunniatyön viranomaisilta. Heidän tehtävänään on luoda pitkään selvittämättömänä olleille kuolintapauksille kasvot. Etsivä George Loydgren kehuu opiskelijoiden tekemää työtä tärkeäksi, sillä mukana on jopa vuosikymmeniä poliiseja askarruttaneita tapauksia.

Opiskelijoiden työ auttaa vainajien tunnistamisessa ja täten heidän sielulleen sekä perheelle saadaan rauha. Opiskelijat työstävät yhteensä yhdeksää tapausta. Ihmisen ulkonäkö voidaan määritellä kallon muodon lisäksi iän, sukupuolen ja rodun mukaan, Associated Press uutisoi.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat