Flunssa-aalto leviää Suomessa – näin estät sairastumisen

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Flunssa-aalto on joka syksy ilmenevä riesa, ja se iskee päiväkoteihin, kouluihin ja työpaikoille. Aniharva nauttii kipeänä olemisesta ja sairauspoissaoloista. Flunssan tarttumista voi kuitenkin ehkäistä.

Hyvä vastustuskyky auttaa suojautumaan pöpöiltä ja viruksilta, ja yksi tärkeimmistä keinoista terveenä pysymiseen on oikeanlaisen ruokavalion noudattaminen. Kun tähän lisätään riittävä unensaanti ja säännöllinen liikunta, voi syksystä nauttia melkein varmuudella ilman nenäliinoja.

Lisää ruokavalioosi paljon C- ja E-vitamiineja, sinkkiä ja Omega-3 -rasvahappoja. Pese ja kuivaa kädet huolellisesti, jotta pöpöt eivät pääse leviämään niiden kautta. Myös alkoholia ja tupakkaa tulee nauttia kohtuudella – jos ollenkaan. Mikäli sairastuu, tulee flunssaa hoitaa kotioloissa ilman, että tartuttaa esimerkiksi työkaverit samaan tautiin. Uni on tällöin paras lääke.