Ihmisiä pyydettiin katsomaan toisiaan minuutin ajan: ”Olemme menettäneet jotain”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koska viimeksi katsoit ventovierasta henkilöä silmiin? Koska viimeksi hymyilit tuntemattomalle ihmiselle? Netissä leviävä video kysyy, miksi tavalliset ihmiskontaktit ovat hävinneet maailmasta. Videolla haastetaan ohikulkijoita pysähtymään minuutiksi ja jakamaan katsekontakti vieraan ihmisen kanssa.

Suurin osa ihmisistä halaa tuntematonta henkilöä jo minuutin jälkeen ja puhkeaa kyyneliin. Eräs videon kommentoijista paljastaa, että hän purskahti itkuun pelkästään videota katsoessa.

– Tässä on jotain ihmeellistä. En tiedä mitä, mutta minusta tuntuu, että olemme menettäneet jotain. Mahtava kokeilu, toinen katsojista kommentoi.

Vaikka ihminen on luotu yhteisölliseksi laumaeläimeksi, ovat yhä useammat välinpitämättömiä muita ihmisiä kohtaan ja viihtyvät vain omassa henkilökohtaisessa tilassaan. Ihmiset eivät muista, että erottuvat muista elollisista kehittyneen sosiaalisen kanssakäymisen ansiosta. Kuitenkin yhä useammat välttelevät aitoa kontaktia, eivätkä kiinnitä ympäröivään maailmaan huomiota. Uskallatko ottaa haasteen vastaan? Ole ihminen.

Eye contact experiment produces incredible resultsThe Liberators International

Posted by Viral Thread on Monday, September 14, 2015

Katso video tästä.