Invapaikalle ei kannata pysäköidä luvatta – näin käy Venäjällä

Autot Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Invapysäköinti mahdollistaa liikuntesteisen tai toimintahäiriöistä kärsivän henkilön esteettömän parkkeeraamisen. Invaparkit eivät ole tarkoitettu kiireisille, laiskoille tai muuten vain typerille ihmisille. Silti tervejalkaiset autoilijat pysäköivät peltilehmiään vammaisten paikoille.

Venäjällä peräti 30 prosenttia autoilijoista pysäköi invapaikoille ilman lupaa. Onneksi nykyteknologia auttaa huijareiden paljastamisessa. Nyt muutamissa ostoskeskuksissa ja liiketaloissa on otettu käyttöön kamera, joka tunnistaa autoissa olevat invatarrat.

Mikäli auton tuulilasissa ei ole invapysäköintipaikkaan oikeuttavaa tarraa, heijastetaan parkkiruutuun hologrammina pyörätuolissa istuva henkilö. Hologrammi käskee kuljettajaa pysähtymään ja kehoittaa hakemaan uuden ruudun itselleen.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.