Lihansyöjäkuoriaiset löysivät raadon – näin nopeasti se katosi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Deep Look on julkaissut lähestyvän Halloweenin kunniaksi YouTube-kanavallaan videon haaskakuoriaisista. Haaskakuoriaiset ovat lihaa syöviä koppakuoriaisia, jotka mutustavat kuolleiden eläinten ruumiista lihat todella nopeasti ja siististi.

Videolla näytetään, mitä museoiden täytyy tehdä saadakseen erilaiset eläimet kauniisti täytettyä ja säilöttyä. Ennen täyttämistä eläimen luut täytyy putsata todella huolellisesti, ja työntekijät näkevätkin paljon aikaa ja vaivaa siistiäkseen kaiken luita vahingoittamatta. Luiden putsaamiseen museossa käytetään myös haaskakuoriaisia.

Museo käyttää haaskakuoriaisia raatojen putsaamiseen. Lihaa syövät haaskakuoriaiset syövät taukoamatta raadon todella nopeasti ja jättävät luut puhtaiksi ollessaan valmiita. Videolta näkyy, miten kova kuhina raadon ympärillä käy ja miten pienessä ajassa haaskakuoriaiset hoitavat homman kotiin.

Haaskakuoriaiset ovat museossa hyvä apu, sillä ne tekevät siistiä jälkeä ja pystyvät syömään raadoista tarkasti kaiken lihan vahingoittamatta hauraintakaan luuta. Suurelta haaskakuoriaisrykelmältä menee vuorokaudesta kahteen vuorokauteen aikaa siihen, että pienet eläimet kuten jänikset tai pöllöt ovat putsattu lihasta.