Turistit kauhuissaan: Lomakohteesta löytyi ruttoon kuollut orava

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain Tahoejärveltä on löytynyt kuollut orava, joka oli testien mukaan menehtynyt ruttoon. Paljastus on saanut alueen turistit kauhistumaan, sillä huhtikuusta lähtien ruttotapauksia on tullut ilmi epätavallisen paljon.

Daily Mail -lehden mukaan viranomaiset ovat olleet myös asiasta huolissaan ja ihmisiä on pyydetty ilmoittamaan pelastuslaitokselle, mikäli he löytävät luonnosta jyrsijöiden raatoja. Terveysviranomaisten mukaan kaikki raportoidut ruttotapaukset ovat löytyneet Yhdysvaltain länsirannikolta. Vaikka osa jyrsijöistä levittävät tautia, on tähän asti taudin leviäminen on pysynyt hallinnassa.

Huhtikuusta lähtien ruttotapauksien määrä on kuitenkin tuplaantunut. Sierra Sun -lehden mukaan vuonna 2015 on raportoitu kaksi tapausta, joissa tauti on siirtynyt ihmiselle. Rutto voi johtaa kuolemaan, mikäli hoitoon ei hakeudu ajoissa. Hoitoa saaneiden potilaiden selviämismahdollisuudet ovat suuret, sillä ruttoon on ainakin toistaiseksi tepsinyt antibioottikuuri.