Koiralta odottamaton reaktio parsakaaliin – vihaa vai rakkautta?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jos koiralla ei ole mitään allergioita, omistaja voi laajentaa lemmikkinsä ruokavaliota terveellisen ja proteiinipitoisen kuivamuonan lisäksi lihatuotteisiin, sisäelimiin, kasviksiin ja tavallisesta kotiruoasta ylijääviin tähteisiin.

Eräs mopsin omistaja on antanut koiransa herkutella parsakaalilla ja kuvasi lemmikkinsä erikoisen reaktion videolle. Videolla mopsi syö parsakaalia suurella innolla ja kuulostaa siltä kuin se myös vartioisi omia vihanneksiaan.

Mopsi alkaa pitämään todella kovaa ääntä syödessään, kun se alkaa maiskutuksen lisäksi röhkimään, ähkimään ja puhkumaan. Syömisen jälkeen koira ähisee vielä jonkin ajan, mikä on näyttänyt huvittavan useita katsojia.

Parsakaalia ei yleisesti pidetä koirille sopivana vihanneksena, sillä varsinkin sen lehtiosat saattavat aiheuttaa koirilla suolisto-ongelmia. Kukintojen syöminen ilmeisesti sopii kuitenkin tälle koiralle, jolla näyttäisi olevan hyvin intohimoinen suhde parsakaaliin. Rohina saattaa kuitenkin hauskasta videosta huolimatta johtua myös siitä, että mopsin hengitys on vaikeutunut.