Mustaihoinen mies lenkillä pimeässä – poliisi pysäytti heti

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Amerikassa rasismi näkyy monissa paikoissa vielä ihmisten arjessa monissa pienissäkin asioissa ja välillä se tulee esiin eriarvoisessa kohtelemisessa. Nyt eräs mies sai kokea todella hämmentävän tilanteen, kun poliisi pysäytti hänet.

Mies oli ilmeisesti ollut epäilyttävä, koska hän oli juossut kadulla. Hölkkäämässä ollut mies tekee videolla heti selväksi poliisille, että hän tulee kuvaamaan tämän tilanteen. Poliisi selittää kameralle, että pysäytti miehen, koska hän juoksi puoli yhdeltä yöllä kadulla. Tähän aikaan kadulla voi liikkua rikollisia, minkä vuoksi juokseva mies oli kiinnittänyt heidän huomionsa.

Lenkillä ollut mies ärsyyntyy heti siitä, että häntä epäillään rikoksesta, koska hän on tummaihoinen mies, joka juoksee. Mies selitti videon kuvatessa poliiseille, että hän oli vain hölkkäämässä yrittäessään pitää itsestään ja omasta terveydestään huolta.