Joogaa kotioloissa – älä kokeile näitä asentoja

Lifestyle · Annukka Heikkilä

Joogaaminen on seesteistä, helppoa ja mieltä rauhoittavaa. Paljon joogaa harrastaneet alkavat kuitenkin janoamaan haastavampia asanoita ja harjoittelevat sinnikkäästi paljon tasapainoa, voimaa ja notkeutta vaativia asentoja.

Sosiaalinen media onkin pullollaan kauniita inspiraatiokuvia, joissa joogit ovat kiertäneet itsensä yliluonnolliselta näyttäviin asentoihin samalla kun he seisovat päällään.

Harjoitus tekee mestarin eikä kauniiden kuvien taustalla tapahtuneita epäonnistumisia yleensä kuvata. Nyt ne on kuitenkin kuvattu ja koottu yhdelle hulvattomalle videolle, jonka otsikko ei turhaan kerro videon olevan joogaa vatsalihaksille. Taitavillakin joogan harrastajilla sattuu näköjään välillä vahinkoja.

Videolla nähdään useita hauskoja tilanteita, joissa kuvattu jooga-asento onkin epäonnistunut. Joogaajat aloittavat asentoon vääntäytymisen sulokkaasti, mutta kaatuvat kuitenkin nenilleen tasapainon pettäessä tai rikkovat vahongossa kodin irtaimistoa, mikä varmasti tuo paljon iloa jo valmiiksi kömpelöille ihmisille.