Tutkijat: Juuston syöminen auttaa laihduttamisessa!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juusto on monille suuri herkku, jonka syömiseen kukaan ei tarvitse enempää syitä, mutta tutkijat ovat juuri antaneet meille syyn olla potematta juuston syömisestä huonoa omaatuntoa. Sen sijaan, että juusto lihottaisi, se saattaakin itseasiassa auttaa ihmisiä painonhallinnassa.

Journal of Agricultural and Food Chemistry julkaisi sivuillaan tutkimuksen, jossa tutkittiin ranskalaista paradoksia. Tutkijoita on ihmetyttänyt, minkä vuoksi ranskalaiset ihmiset voivat syödä mielin määrin juustoa, mutta muille ihmisille siitä olisi vain huonoja ja lihottavia vaikutuksia.

Tutkijat selvittivät asiaa viidentoista terveen miehen avulla. He jakoivat ryhmän kolmeen, joista kaikki saivat erilaisen ruokavalion. Yksi ruokavalio sisälsi paljon maitotuotteita, toinen paljon juustoa ja kolmas hillitysti kumpaakin. Tutkijat huomasivat, että juustoa syöneiden miesten suoliston rasvahapot erosivat muiden miesten tuloksista.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että juustoa syöneillä miehillä butyyrihappojen tasot olivat korkeammalla kuin muita ruokavalioita noudattaneilla miehillä. Butyyrihappojen on aiempien tutkimusten mukaan kerrottu tehostavan aineenvaihduntaa ja auttavan pitämään ylipainon kurissa. Juuston syöminen ei siis olekaan niin pahasta kuin on kuviteltu, mikä paljastaa ranskalaisten ihmisten olevan muiden kanssa samalla viivalla juuston syömisessä.