IS: Kalle, Jallu ja Ratto lopetetaan – median murros vei lukijat verkkoon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vielä pari vuosikymmentä sitten miestenlehtiä kannettiin koteihin postin mukana joko muovitettuna tai esimerkiksi ruskeassa kirjekuoressa. Viime vuosina internet on kuitenkin tappanut lukemattomia miestenlehtiä ympäri maailmaa, ja tänään alalla saatiin jälleen yksi ikävä uutinen.

Ilta-Sanomien mukaan legendaaristen Jallu, Kalle ja Ratto -miestenlehtien julkaisija Press Masters Oy on ajautunut konkurssiin. Konkurssipesän hoitaja Jussi Laakkonen kertoi Ilta-Sanomille, että lehtien kohtaloksi koitui printtimedian heikko tilanne ja lukijoiden siirtyminen internetiin. Uusia numeroita ei tällä tietoa tehdä.

Vuonna 2014 Press Masters Oy teki 811.000 euron liikevaihdolla 236.000 euron tappiot. Vielä vuonna 2012 yhtiön liikevaihto oli 1,24 miljoonaa euroa.

Lehtikolmikon ylivoimaisesti vanhin on Jallu, joka on värittänyt miesten arkea elokuusta 1958 saakka. Kalle ja Ratto perustetiin molemmat vuonna 1973. Jallu aiheutti kohua jo 60-luvun alussa, jolloin se vedettiin pois myynnistä päättäjiin kohdistuneiden kohupaljastusten takia. Suosionsa huipulla Jallu oli 70-luvun alkuvuosina, jolloin se oli kymmenen suosituimman irtonumerolehden joukossa.