Maailman hirveimmät lentokentät listattiin – Suomi ei ole mukana

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailmalla matkanneet tietävät, että kaikilla lentokentillä ei ole siistejä vessoja, kioskeja, kahviloita tai edes kunnollisia penkkejä. Suomalaiset lentokentät ovat viihtyisimmästä päästä. Matkailusivusto Sleepingairports.net listasi nyt maailman huonoimmat lentokentät.

Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota lentokenttien yleiseen ilmeeseen ja tasoon, terminaalien puhtauteen, palveluihin ja viihdykkeisiin, asiakaspalveluun, mukavuuteen sekä siihen, pystyykö lentokentällä nukkumaan. Kaikista huonoimman lentokentän tittelin voitti Nigerian Port Harcourtin kansainvälinen lentokenttä.

Maailman huonoimmalla lentokentällä ei ole istuimia, ilmastointia ja saapuvien lentojen terminaalissa on pelkästään teltta. Lentokentältä puuttuvat myös kaikki mahdolliset opastekyltit, henkilökuntaa ei näy ollenkaan ja lentokentän kunnostustyöt ovat kestäneet ikuisuuden.

Toiseksi listalle nousi Jeddah King Abdulazizin kansainvälinen lentokenttä Saudi-Arabiasta. Maailman huonoimpien lentokenttien listalle se on noussut lähinnä siksi, että lentokentän palvelu on ala-arvoista etenkin ulkomaalaisia kohtaan. Lisäksi kentällä joutuu istumaan epämukavissa metallituoleissa. Lentokenttää on myös arvosteltu sen pahan hajun vuoksi, koska vessat lemuavat ja ihmiset polttavat tupakkaa myös kielletyillä alueilla.

Kolmanneksi on äänestetty Nepalin Kathmandu Tribhuvan kansainvälinen lentokenttä, jota on kuvailtu lähinnä pieneksi bussiasemaksi. Mukana listalla ovat myös Uzbekistanin, Venezuelan Caracasin ja Haitin lentokentät. Euroopan lentokentistä ensimmäisenä listalle nousee Pariisin Beauvais-Tillen lentokenttä listan kymmenentenä.