Härkä sai tarpeekseen taistelusta – hyökkäsi katsomoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Härkätaistelut omaavat pitkät perinteet, mutta nykykäsityksen mukaan ne ovat lähinnä eläinten kiduttamiseen verrattavaa sirkustoimintaa. Jälleen kerran kymmenet härkätaistelua katsomaan tulleet saivat sarvista, kun levoton härkä juoksi aitojen läpi.

Viikonloppuna Perussa järjestetty härkätaistelutapahtuma on päättynyt katastrofiin. Härkä pomppasi areenalta ylös katsomoon. Associated Pressin julkaisemalla videolla nähdään, kuinka paniikissa olevat ihmiset juoksevat härkää karkuun ja osa kiipeä jopa lipputankoon pakoon.

Antiikin Rooman aikaisiin rientoihin perustuvissa härkätaisteluissa on ideana härnätä eläintä lähietäisyydeltä. Espanjassa on otettu voimaan laki, jonka mukaan härkiä ei saa enää lopettaa miekaniskulla näytöksen päätteeksi. Kataloniassa on kielletty härkätaistelut kokonaan.