Turisti ikuisti maailmanlopun näyn Italiassa – valtava vesitornado iski

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa kärsitään parhaillaan syysmyräköistä ja vesisateista. Meidän pallonpuoliskon myräkät ovat kuitenkin pieniä verrattuna Italian satamakaupunki Genovaan elokussa ilmestyneeseen tornadoon. Paikalle sattui myös valokuvaaja.

Venäläinen Evgeny Drokov oli perheensä kanssa lomalla, kun hän näki kaupungin edessä avautuvalla merellä odottamattoman näyn. Merellä kulki valtava vesipatsas, joka osoittautui suureksi tornadoksi. Ihmiset ovat tottuneet näkemään amatöörien kuvaamia hirmumyrskyvideoita lähinnä Pohjois-Amerikasta tai muualta maailmalta, mutta harvoin päästään nauttimaan eurooppalaisista tornadoista edes kuvaruudun kautta.

Wikipedian mukaan tornadojen ennustaminen on vaikeaa, koska sen syntyyn tarvittavia olosuhteita ei tarkoin tunneta. Tornado on ukkospilveenkin verrattuna pienialainen ilmiö, ja paikalliset olosuhteet, kuten maanpinnan kosteus ja yksittäisten ukkospilvien liikkeet vaikuttanevat niiden syntyyn ja kehitykseen. Euroopassa on vuosittain alle 200 tornadoa kun Yhdysvalloissa niitä on yli 1.200.

Tornado in port Genova

Genoa and around