Susilauma hyökkäsi koiran kimppuun – kamera tallensi rajun taistelun

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa susikanta ja sen hoitaminen ovat puhuttaneet paljon metsästäjiä ja etenkin niitä, jotka ovat menettäneet suden hampaisiin oman koiransa. Nyt Svensk Jakt on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, joka nostattaa monilla ihokarvat pystyyn.

YouTube-videolla nähdään, miten hirvimetsällä isäntänsä kanssa ollut Klara-niminen jämtlanninpystykorva joutuu kahden suden hyökkäyksen kohteeksi. Koiralle oli puettu susien puremilta jonkin verran suojaava susiliivi, jossa oli kamera kiinnitettynä. Videolta näkyy, miten susi piirittää koiraa aluksi häntä heiluen ennen kuin se hyökkää Klaran päälle sivulta päin.

Susia on lopulta kaksi ja ne hyökkäävät Klaran kimppuun jatkuvalla syötöllä, mutta mikä uskomattominta, Klara selvisi susien raatelusta. 4-vuotias Klara on Svensk Jakt -lehden mukaan hengissä, mutta tällä hetkellä koiran jalkojen lihaksiin tulleita vammoja hoidetaan ja seurataan.