Lääkärin kohuväite: Olut tekee miehistä parempia sängyssä

Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Useat eri tutkimukset ovat osoittaneet, että oluen kohtuullisella nauttimisella on paljon terveyttä edistäviä vaikutuksia. Monet näistä terveysvaikutuksista ovat sellaisia, jotka tekevät ihmisestä paremman rakastajan ja antaa lisäpuhtia petipuuhiin.

Maxim-lehti on listannut oluen nauttimisen terveysvaikutukset, jotka vaikuttavat suorituskykyyn sängyssä. Näiden tutkimusten perusteella olut tekee hyvää sekä terveydelle että seksielämälle:

1. Olut pidentää petipuuhien kestoa

Seksiasiantuntija-lääkäri Kat Van Kirkin mukaan oluen sisältämä fytoestrogeeni viivästyttää ejakulointia. Lääkärin mukaan jo tuopillinen olutta vaikuttaa rakastelun kestoon ja sen ansiosta nautinto pitenee.

2. Tumma olut on lemmenrohto

Asiantuntijoiden mukaan tumman oluen sisältämä rauta vilkastaa punasolujen tuotantoa, joka taas vaikuttaa hapen kulkuun. Sen seurauksena myös verenkierto vilkastuu ja etenkin miehillä se johtaa voimakkaamman erektion saamiseen.

3. Olut antaa elimistölle lisäpuhtia

Italiassa Fondazione di Ricerca e Cura -tutkimuslaitossa teetetyn tutkimuksen mukaan olutta päivittäin nauttivat ehkäisevät sydäntauti-, sydänkohtaus- ja sairaskohtausriskiä jopa 31 prosentilla. Kun elimistö kestää paremmin, tuo se myös puhtia petipuuhiin.

4. Olut rahoittaa vatsaa

Seksiasiantuntija-lääkäri Kat Van Kirkin mukaan esimerkiksi Guinness-oluessa on paljon vitamiineja ja mineraaleja, jotka toimivat probiootteina. Ne tasapainottavat vatsaa ja tekevät olosta paremman. Hyvä olo usein johtaa siihen, että suoritukset paranevat makuuhuoneen puolella.