Poliisi julkaisi karmaisevan kuvan: ”Älä leiki ilotulitteilla!”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Glasgow’n poliisilaitos on järkyttänyt ihmisiä sosiaalisessa mediassa julkaisemallaan kuvalla. Kuvassa nimittäin esiintyy verinen ja pahasti vammautunut käsi. Kuvatekstissä lukee: ” Se on hauskaa siihen asti kunnes joku loukkaantuu”.

Twitterissä julkaistun kuvan tarkoituksena on valistaa ihmisiä ilotulitteiden vaarallisuudesta. Viranomaiset ovat halunneet painottaa sitä, että ilotulitteilla on vaarallista leikkiä. Kuva on aiheuttanut kohun, sillä ihmiset ovat voineet pahoin nähtyään viranomaisten päivityksen.

Poliisilaitos oli nähnyt aiheelliseksi julkaista kuvan, sillä liian usein pelastustyöntekijät joutuvat käsittelemään tapauksia, joissa ihmiset ovat loukkaantuneet ilotulitteilla pelleilyn seurauksena. Kuvassa esiintyvä räjähtänyt käsi on hyvä esimerkki siitä, miten voi käydä, jos leikkii ilotulitteillla.