Uudet syömäpuikot mullistavat sushinautinnon?

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiinassa, Japanissa, Koreassa ja Vietnamissa nautitaan ruoka syömäpuikoilla. Puikot valmistetaan joko luusta, metallista, puusta tai bambusta. Nyt markkinoille on tulossa uudenlaiset puikot, jotka yllättävät muotoilullaan. Puikot voittivat vuoden 2010 muotoilukilpailun.

Japanilainen Uki Hashi tuo markkinoille uudenlaiset syömäpuikot, joiden muotoilu on vanhan tikkumaisen ja suoran sijaan kaareva. Puikot ovat edelleen suorat toiselta sivulta, mutta kapenevat toiselta puolelta kaarimaisesti kärkeä kohden.

Ultrakevyet puikot ovat muotoilutyön taidonnäyte, ja puikkoja on tulossa markkinoille kahta eri kokoa. Pienemmät puikot sopivat paremmin lapsille ja naisille, yhtiö vakuuttaa. Uusi muotoilu takaa myös sen, että puikkojen kärjet eivät koske enää ruokapöytää syömisen välissä. Uudenlaisista syömäpuikoista uutisoi RocketNews24-sivusto.