Keskisormea viesteihin! Uusi iPhone-päivitys tuo odotetun emojin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apple julkaisi keskiviikkona 21. lokakuuta tuoreen iOS 9.1 -ohjelmistopäivityksensä. Tuore päivitys tuo Applen älylaitteiden käyttäjille yli 100 uutta emoji-hymiöitä, joiden joukossa on liuta monien odottamia keskustelun piristykseksi tarkoitettuja pikkukuvia.

Yksi epäilemättä odotetuimmista lisäyksistä emoji-valikoimiin on keskisormea näyttävä käsi. Luvassa on myös uusia eläinhymiöitä kuten yksisarvinen ja leijona, ruokia kuten taco ja burrito sekä erilaisia uskonnollisia symboleita. Scifi-harrastajien iloksi mukana on myös Star Trekistä tuttu vulcan-tervehdys.

iOS 9.1 -päivitys tuo tullessaan myös muita ominaisuuksia, kuin pelkkiä emoji-hymiöitä. Uudistuneen Live Photo -ominaisuuden avulla kamera tunnistaa kun käyttäjä laskee puhelimensa esimerkiksi taskuun, ja lopettaa kuvaamisen automaattisesti. Viestisovelluksen uutena ominaisuutena käyttäjät voivat asettaa kontaktiensa kuvat pois näkyviltä.