Sankarikoira pelasti perheensä – varoitti tulipalosta juuri ajoissa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koirat oppivat tekemään monenlaisia temppuja, mutta harva osaa varoittaa ihmisiä juuri oikeaan aikaan ja pelastaa koko perheensä. Simba-niminen koira oli huomannut talon vieressä palavan matkailuauton ja herättänyt omistajansa lapsenlapsineen.

Paul Licence ja Sue Walker olivat olleet syvässä unessa lastenlastensa kanssa, kun heidän koiransa Simba oli alkanut haukkumaan kovaäänisesti keskellä yötä. Paul oli yrittänyt rauhoitella Simbaa, mutta koira oli jatkanut haukkumista ja lyönyt etutassuillaan tasajalkaa lattiaan. Paul oli koiran levottomasta käytöksestä päätellen tiennyt jonkin olevan vialla.

Paul oli raottanut verhoja ja huomannut, että heidän matkailuautonsa oli ilmiliekeissä. Matkailuauto oli suoraan talon vieressä, minkä vuoksi tuli tarttuisi seuraavaksi heidän taloonsa. Perhe oli soittanut nopeasti palokunnan paikalle ja poistunut talostaan. Tuli oltiin saatu sammutettua ennen kuin se ehti tarttumaan taloon.

Talon ulkopuoli kärsi kuitenkin vaurioita kuten myös perheen henkilöauto, joka oli osittain sulanut kuumien liekkien lähellä. Palomiehet olivat kertoneet Derby Telegraph -lehden mukaan kyseessä olleen tuhopoltto, minkä vuoksi isovanhemmat ovat olleet entistä surullisempia. Paul ja Sue ovat kuitenkin todella onnellisia siitä, että Simba osasi varoittaa heitä ajoissa ennen kuin tuli olisi tarttunut etuoven kautta taloon.