Vanhemmat vaativat poistamaan downin syndrooma -tytön vuosikirjasta

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Moskovalainen koulu on taipunut vihaisten vanhempien tahtoon. Vanhemmat ovat palauttaneet lastensa vuosikirjat takaisin kouluun, koska he vaativat oppilaitosta teettämään uudet vuosikirjat pienen muokkauksen kera.

Vanhemmat vaativat koulua poistamaan vuosikirjasta kuvan tytöstä, jolla on downin syndrooma, koska he eivät halua nähdä lapsen kuvaa. Masha-niminen tyttö on kotitalousopettajan lapsi, joka on äitinsä luokkahuoneessa seuraamassa tunteja. Opettaja on yksinhuoltaja, joka on saanut luvan pitää Mashaa luokkahuoneessa. Masha aloittaa itse koulun vasta seuraavana vuonna, mutta on jo kuin osa luokkaa.

Vanhempien mielestä Mashan kuva vuosikirjassa pilaa vuosikirjan, joka on muutoin vanhempien mielestä kaunis ja runollinen. Mashan vuoksi viiden oppilaan vanhemmat ovat siirtäneet lapsensa pois kotitalousopettajan tunneilta, että he eivät joutuisi istumaan Mashan vieressä. Masha on kiltti tyttö, joka pitää halailusta eikä ole kenellekään vaaraksi. Siitä huolimatta koulu aikoo The Moscow Times -uutisten mukaan toteuttaa uuden vuosikirjan ilman Mashan kuvaa.