Teknologia on ihmeellistä: Näin jättiläiskone rakentaa siltoja Kiinassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kiina on tunnettu mahtipontisista rakennustavoitteistaan, kun maahan syntyy muutamassa kuukaudessa kokonaisia kaupunkeja. Rakennusprojektit ovat usein äärimmäisen tarkan insinöörityön tulosta. Nyt näemme miten kiinalaiset rakentavat siltaa.

Netissä leviää video, jolla nähdään SLJ900/32 -niminen sillanrakennuskone. Video on esittelemisen arvoinen lähinnä siksi, että kone asettaa sillan paalujen päälle tulevat palkit erikoistyylillä. Beijing Wowjoint Machinery Companyn tekemä jättiläiskone on kuin rakennustyömaajuna, joka kuljettaa elementit paikoilleen jo aiemmin asennettuja palkkeja pitkin.

Siltatyökone on 91,8 metriä pitkä, 7,4 metriä leveä ja sillä on korkeutta huikeat yhdeksän metriä. Järisyttävän kokoisella masiinalla on painoa 580 tonnia, joten sillankin tulee olla jykevää tekoa. Videon on julkaissut Funny & Amazing Planet.