Tuhannet hämähäkit valtasivat sillan – juuri Halloweenina!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Araknofobiasta eli hämähäkkikammosta kärsivien kannattaa vältellä vierailemista Yhdysvaltojen Columbusissa tai varmuuden vuoksi koko Ohion osavaltiossa. Kaupungissa sijaitseva vilkas silta on nimittäin joutunut kahdeksanjalkaisten ötököiden valtaamaksi.

Tuhannet hämähäkit ovat ottaneet Columbusin keskustan ja Franklintonin kaupunginosan välille rakennetun 60 miljoonan dollarin sillan kodikseen. The Columbus Dispatch -uutissivuston mukaan hämähäkit saalistavat hyönteisiä, joita sillan valot houkuttelevat paikalle läheisestä puistosta. Erityisesti sillan kaiteet ovat osoittautuneet ötököille hyväksi paikaksi kutoa seittejä.

Ohion osavaliton yliopiston tutkijan, David Shetlarin mukaan hämähäkkejä asuu sillalla noin 5.000-10.000 kappaletta. Vaikka tieto saattaa aiheuttaa kylmiä väreitä hämähäkkejä kammoaville, on tapauksessa on jotain positiivistakin. Ohio Division of Wildlife -järjestön luonnontieteilijän, Jim McCormacin mukaan ötököiden runsas määrä sillalla kielii siitä, että alapuolella virtaava Scieto-joki voi hyvin.