IKEA muunsi lasten piirrustukset pehmoleluiksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

IKEA lahjoittaa joka vuosi pehmolelujen hinnasta osan hyväntekeväisyyteen. Tällä kertaa itse lapset pääsivät suunnittelemaan myymälään tulevia pehmoleluja, sillä kymmenen onnekkaan lapsen tekemät piirrustukset muutettiin hauskoiksi pehmoleluiksi.

IKEA on julkaissut YouTube-kanavallaan videon, jossa pehmolelujen tuotantoprosessi käydään läpi. Lapset ovat piirtäneet mielikuvituksellisia otuksia, jotka herätetään tehtailla henkiin tekemällä niistä pehmoleluja. Piirrustusten tekijät innostuvat silminnähden saadessaan oman pehmolelun käsiinsä ensimmäistä kertaa.

IKEA Foundation lahjoittaa yhden euron joka vuosi marras- ja joulukuussa myydyistä pehmoleluista. Rahat annetaan Save the Children -säätiölle ja UNICEF-lastensuojelujärjestölle, minkä lisäksi osa rahoista käytetään myös lasten kouluttamista edistäviin hankkeisiin.