Trollaaja paljasti syyn laihtumiseen: ”Kiusaamani henkilöt kannustivat”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

28-vuotias Jesse Shand on trollannut, eli kiusannut ihmisiä anonyymeilla kommenteilla, osana jokapäiväistä rutiiniaan. Trollaaminen oli Shandin harrastus, jonka parissa mies vietti päivittäin suurimman osan ajastaan.

Muiden ihmisten haukkuminen kumpusi Shandin omasta huonosta itsetunnosta, joka johtui miehen vakavasta ylipainosta.

Shand on paljastanut kiusanneensa muita ihmisiä internetissä parantaakseen omaa oloaan. Aina kun Shand näki mahdollisuuden pahentaa jonkun ihmisen oloa julmalla kommentilla hän käytti tilanteen hyödykseen. Trollattuaan useita kehonrakentajia lihaskimput heittivät anonyymille haukkujalleen haasteen alkaa itse tekemään jotain terveytensä eteen.

Kehonrakentajat haastoivat Shandia lähettämään oman kuvansa heille, että he näkisivät, miltä Shand itse näyttää. Shand teki työtä käskettyä, minkä jälkeen kehonrakentajaryhmässä olevat kuntoilijat alkoivat kunnolla motivoimaan ja innostamaan kiusaajaansa liikkumaan ja laihduttamaan sen sijaan, että olisivat haukkuneet häntä takaisin vakavan ylipainon vuoksi. Lopulta kiusatut onnistuivat ja saivat Shandin ottamaan itseään niskasta kiinni.

Shand otti haasteen vastaan ja alkoi käymään kuntosalilla. Shand alkoi laihduttamaan maaliskuussa 2013, jolloin mies painoi noin 320 kiloa. Hän laihdutti kahden vuoden aikana yli 180 kiloa, minkä jälkeen halusi kertoa oman tarinansa julkisesti. Shand potee huonoa omaatuntoa kiusattuaan muita vain sen vuoksi, että jollain olisi yhtä huono olo itsestään kuin hänellä oli.

Tällä hetkellä Shand on saanut ensimmäisen työpaikkansa ja odottaa innoissaan sitä, että pääsee viimein muuttamaan äitinsä talosta pois. Shand odottaa myös pääsyä leikkaukseen, jossa häneltä poistettaisiin laihdutuksen jälkeen jäänyt ylimääräinen iho. Leikkausta varten mies tarvitsee noin 20.000 dollaria, minkä vuoksi hän kerää rahaa joukkorahoituksen avulla tuleviin hoitokuluihinsa.