Vaarallinen stuntti videolle: Lentokone ohjattiin hurrikaanin silmään

Viihdeuutiset · Annika Kela

Meksikon rannikolla riehunut hurrikaani Patricia oli saanut hurrikaaninmetsästäjät liikkelle. NOAA Hurricane Hunters -metsästäjien lentokone saavutti pian Patrician ja sitten oli aika lentää kohti päämäärää, eli hurrikaanin silmää.

Lentäjän hurjasta tempauksesta on kuvattu video ja se on julkaistu Youtubessa ja Facebookissa. Hurrikaaninmetsästäjien teko on äärimmäisen vaarallinen. Elite Daily -lehden mukaan lentokoneen mittarit alkoivat välkkyä myrskyä lähestyttäessä ja varoitusäänet säestivät matkantekoa.

Lentokoneen selvittyä hurrikaanin silmään taivas aukeni ja tuulet tyyntyivät. Myrskyn silmässä oli taianomaisen kaunista ja rauhallista. Lentäjän hurjapäinen tempaus oli onnistunut. Sen lisäksi, että teko oli hengenvaarallinen oli se myös tärkeä.

Lentokoneen miehistö oli riskeerannut henkensä saadakseen mahdollisimman tarkkaa tietoa myrkystä. Patriciasta kerätyn datan avulla tutkijat ja asiantuntijat tekivät luotettavampia ennusteita myrskyn etenemisestä ja voimistumisesta. Hurrikaaninmetsästäjien vaarallisen stuntin perimmäinen tarkoitus oli ihmishenkien turvaaminen ja pelastaminen.