Yamahan robotti ajaa moottoripyörällä – haastaa jopa maailmanmestarin

Viihdeuutiset · Annika Kela

Japanissa järjestettävässä Tokyo Motor Show -tapahtumassa on esitelty tänäkin vuonna toinen toistaan hämmästyttävämpiä innovaatioita. Yksi mielenkiintoisimmista esittelyistä on Yamahan valmistama robotti, joka osaa ajaa moottoripyörällä.

Moottoripyörällä kaahaavasta robotista, Motobotista on julkaistu kiehtova esittelyvideo netissä. Videolla robottimainen ääni kertoo Motobotin taidoista ja siitä, kuinka nopeasti se on kehittynyt eteväksi kuskiksi. Motobot oppii lisää joka päivä ja se aikoo haastaa ihmiskuskit kisaamaan.

The Verge-lehden mukaan Yamahan perimmäisenä tarkoituksena on ollut luoda robotti, joka voi ajaa kisarataa 200 kilometrin tuntinopeudella. Robotin tarkoituksena on parantaa kuljettajien turvallisuutta ja testata kisaolosuhteita äärirajoille asti. Motobotin onnistuminen on poikinut kuitenkin jo uusia ideoita robotin käyttöä varten. Ehkäpä tulevaisuudessa Motobot haastaa MotoGP:n maailmanmestarin Valentino Rossin kisaan.