Erikoinen ongelma: Nainen on allerginen vedelle

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Erilaiset allergiat vaivaavat monia, mutta 18-vuotiaan nuoren naisen allergia on harvinaisen epämukava. Utahissa asuva Alexandra Allen on allerginen vedelle, minkä vuoksi hänen ihonsa on jatkuvasti nokkosihottumalla, jonka hän vedelle altistumisesta saa.

Allenin allergia on niin paha, että hän on allerginen jopa omalle hielleen. Jos Allenin iho hikoilee, se reagoi heti ihon kosteuteen nokkosihottumalla. Allergian vuoksi Allen kertoo kuvittelevansa peseytymisen puolesta olevansa jatkuvalla telttailuretkellä, sillä hän peseytyy lähinnä erilaisten puhdistavien liinojen avulla.

Allenin iho reagoi lämpimään veteen herkemmin kuin kylmään, minkä vuoksi Allen pystyy ottamaan yhden parin minuutin kestävän kylmän suihkun joka toinen viikko. Hiuksetkin nainen joutuu pitämään koko loppuelämänsä ajan lyhyenä, sillä pitkien hiusten ollessa märkinä ja osuessa selkään hän olisi jatkuvasti ihottuman peitossa.

Allen kertoo New York Magazine -lehden mukaan olevansa jatkuvissa kivuissa, koska hänellä on aina ihottumaa jossain kohdassa kehoa. Allen yrittää kuitenkin purra hammasta ja olla raapimatta kutiavaa ihoa, koska nuorena naisena hänelle on tärkeää se, että ihottumat eivät näyttäisi pahemmalta kuin mitä ne ovat.