Robin Williamsin leski paljasti: ”Tässä oikea syy Robinin kuolemaan”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Rakastettu koomikko ja näyttelijä Robin Williams riisti itseltään hengen elokuussa 2014. Williams ei ollut teon hetkellä päihteiden alaisena, minkä vuoksi itsemurhan syynä on pidetty aiemmin vakavaa masennusta. Leskeksi jäänyt Susan kertoi vuoden hiljaisuuden jälkeen ABC News -uutisten tekemässä haastattelussa, mikä hänen miehensä kuoleman taustalla oikeasti oli.

Robin oli Susanin mukaan välillä masentunut, mutta se oli vain yksi noin 50 oireesta eikä lähimainkaan vakavin. Robin oli diagnosoitu noin vuosi ennen hänen kuolemaansa sairastavan Parkinsonin tautia. Vasta ruumiinavauksessa oli paljastunut, että Parkinsonin taudin lisäksi Robin oli sairastanut myös toista psyykkisesti lamauttavaa sairautta.

Parkinsonin taudin lisäksi ruumiinavauksessa oli huomattu, että Robin oli sairastanut myös Lewyn kappale -dementiaa. Kahden taudin yhteiset vaikutukset ja oireet olivat olleet niin valtavat, että Robin ei voinut eikä halunnut enää elää niiden kanssa.

Robinille oli annettu kolme vuotta elinaikaa, mutta niistä viimeiset ja tuskallisimmat vuodet mies oli päättänyt jättää kokematta. Robin ei ollut Susanin mukaan itsetuhoinen eikä vaimolla ollut aavistustakaan hänen aikeistaan, vaikka arki olikin ollut välillä raskasta.