Viranomaiset pidättivät hiiren: Salakuljetti huumeita vankilaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Brasiliassa Barra da Grota -vankilan vartijat ovat saaneet kiinni huumeiden salakuljetuksesta epäillyn rikollisen. Erikoisen tapauksesta tekee se, että epäilty on hiiri. Tilanne sai alkunsa siitä, kun yksi vartijoista löysi vankien sellistä kesyn jyrsijän, jonka hännässä oli lanka.

Langan toisessa päässä oli pieni pussi, joka sisälsi huumeita. Viranomaiset epäilevät, että hiiri on syyllistynyt ainakin 30 huumepussin salakuljettamiseen. Vartijat olivat nimittäin takavarikoineet vangeilta 20 pussillista kokaiinia ja noin 10 pussillista kannabista.

Daily Mail -lehden mukaan viranomaiset ovat käynnistäneet vankilassa tutkinnan, jonka tarkoituksena on selvittää kenelle koulutettu jyrsijä kuuluu. Viranomaiset aikovat tarkistaa valvontakamerat, jotta heille selviäisi mikä oli hiiren määränpää vankilassa. Viranomaisten mukaan he ovat aiemmin saaneet kiinni lemmikkiliskoja ja kesykyyhkyjä, jotka on koulutettu salakuljetustehtäviä varten, mutta jyrsijöiden käyttäminen on ollut heille uutta.