Australian posti kokeilee toimittaa paketteja UAV-kopterilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian posti on ilmoittanut testaavansa pakettien toimittamista perille UAV-koptereiden avulla. Paikallisen postin toimitusjohtajan, Ahmed Fahourin mukaan yhtiö käy parhaillaan asiaa koskevia neuvotteluja suurten verkkokauppojen kanssa. Kokeilut on määrä aloittaa ensi vuoden aikana.

Australian Financial Review -sivuston mukaan postin miehittämättömät lentoalukset pystyisivät kantamaan kerrallaan korkeintaan kahden kilon painoisia peketteja. Lisäksi maan postitoimistoihin suunnitellaan 3D-tulostimia.

Fahourin mukaan esimerkiksi monia kodintuotteita voisi tulostaa paikan päällä sen sijaan, että ne toimitettaisiin erikseen postitoimistoihin. Yhdysvaltalainen verkkokauppa Amazon niin ikään ilmoittanut suunnittelevansa UAV-koptereiden käyttöä tilausten toimittamiseen. Amazon Prime Air -palvelun odotetaan aloittavan toimintansa lähivuosina.

Suomessa Posti esitteli taannoin niin ikään mahdollisuuksia toimittaa postia ja jopa postipaketteja UAV-koptereilla. Esittely ei kuitenkaan sujunut aivan odotetusti, kun kopteri paketteineen laskeutui lopulta aivan toiseen paikkaan.