Nainen löysi simpukasta jättisaaliin – kourallinen helmiä kerralla!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koruissa käytettävät helmet syntyvät simpukan kuoren ja vaipan välissä. Simpukka alkaa kapseloida kuoren sisään joutunutta vierasta hiukkasta, ja lopputuloksena syntyy joko pallon muotoinen tai epäsäännöllinen irtohelmi.

Yhden helmen kehittyminen kestää 3-6 vuotta. Nyt netissä leviää video, jolla nähdään jättimäisen simpukan sisältä paljastunut helmisaalis. Nainen avaa simpukan lihakirveellä, ja löytää kuoren sisältä kourallisen helmiä.

Yhden helmen arvo määräytyy koon, muodon, hohdon ja värisävyn mukaan. Markkinoilla on aitoja sekä viljeltyjä helmiä. Aidot helmet syntyvät sattumanvaraisesti, mutta viljellyt helmet on tuotettu simpukkaan tarkoituksella. Mustia helmiä pidetään kaikista arvokkaimpina niiden harvinaisuuden vuoksi.