Tutkimus: Samppanja pitää Alzheimerin taudin loitolla

Lux Terveys Viihdeuutiset · Annika Kela

Samppanjan kohtuullisella juomisella on havaittu olevan muistisairauksia ehkäisevä vaikutus, väittää Reading yliopiston teettämä tutkimus. Tutkijoiden mukaan kolme lasillista samppanjaa päivässä pitää Alzheimerin taudin loitolla.

Tutkimuksessa huomattiin, että Pinot Noir tai Pinot Meunier -rypälelajikkeista valmistettu samppanja sisälsi ainesosia, jotka ehkäisivät muistisaurauksia kehittymästä ja etenemästä. Tutkimus on tehty kokonaisuudessaan koe-eläimillä, jotka olivat jyrsijöitä.

Tutkimuksen päätutkija professori Jeremy Spencer kertoi Mail-lehdelle, että kokeet ovat antaneet lupaavia tuloksia ja he ovat valmiita siirtymään ihmiskokeisiin. Tutkijat aikovat valita samppanjakokeisiin eläkeikäisiä koehenkilöitä, joiden suvussa on ollut muistisairauksia.

Tutkijat ovat optimistisia ihmsille tehtävien kokeiden suhteen, sillä he ovat onnistuneet löytämään yhteyden samppanjan juomisen ja muistisairauksien ehkäisemisen välillä. Ehkäpä tulevaisuudessa samppanjaa nautitaankin päivittäin lääkärin määräyksestä.