Yläaste halusi valistaa – oppilaille retki yökerhoon

Viihdeuutiset · Annika Kela

Nuorille suunnatuista valistuskampanjoista tunnettu AlcoCup on tarjonnut Melbournessa sijaitsevalle Wallan yläasteelle opetustuntia alkoholin ja huumeiden käytön vaaroista. AlcoCup-organisaatiolla työskentelevät opettajat olivat päätelleet, että koululaiset oppisivat parhaiten aiheesta tutustumalla ympäristöön, jossa alkoholia ja huumeita on yleensä tarjolla.

Niinpä opetustunti päätettiin järjestää yökerhossa. Retkelle ilmoittautuneet oppilaat olivat 10-vuotiaita ja organisaation opettajien opastuksella he aikoivat vierailla Chasers-yökerhossa Etelä-Yarrassa. Lapset olivat innoissaan tulevasta retkestä, mutta pian osoittautui, että ilo oli ennenaikaista. Rehtori nimittäin perui retken viime hetkellä.

Tempauksesta oli noussut sosiaalisessa mediassa kohu ja koululle oli tulvinut vihaisia yhteidenottoja vanhemmilta. Herald Sun -lehden mukaan rehtori perui retken ja vakuutti sosiaalisessa mediassa, että lapsia aiotaan valistaa huumeiden ja alkoholin vaaroista jollain muulla tavalla kuin kouluretkellä yökerhoon.