Muurahaisten mosh pit – kiertävät kehää kuin festareilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mosh-pitit ovat tuttu näky etenkin raskaamman musiikin keikoilla. Innokkaimmat musadiggarit ryhtyvät tanssimaan eturivin tuntumassa mosh-pitin keskellä toisiaan tönien sekä ringissä juosten ja hyppien. Mosh-pit on ikään kuin hallittua väkivaltaa, jossa kuitenkin nostetaan kaatuneet kanssatoverit avuliaasti ylös.

Nyt netissä leviää video, jolla nähdään ympyrää kiertävä muurahaisjoukko. Videon taustalle on editoitu The Black Dahlia Murderin kappale Vlad, Son of the Dragon. Musiikin kanssa katsottuna näyttää, kuin muurahaiset olisivat kertyneet videolla suureen mosh pitiin. Muurahaisten muodostamia pyörteitä nähdään usein luonnossa ja lähes aina ne johtavat muurahaisyhteisön kuolemaan.

Muurahaisilla on tapana muodostaa pyörre esimerkiksi silloin, kun yhteisön jäsenet ovat ajautuneet eroon toisistaan tai silloin, kun niiden pesä on tuhottu. Muurahaiset kerääntyvät muiden johdattamana pyörteeseen ja ne kiertävät kehää uupumukseensa ja jopa kuolemaansa asti. Kerroimme taannoin, kun iPhone sai samankaltaisen ilmiön aikaan.