Vangit ryhtyivät kouluttamaan adoptiokoiria

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Canine CellMates -niminen kokeilu on aloitettu Atlantassa, jossa lopetusuhan alla olevia kodittomia koiria annetaan vankien hoitoon. Koirat ovat vankien koulutettavina ja viettävät heidän kanssaan päivänsä siihen asti, kunnes niille löydetään hyvä loppuelämän koti.

Canine CellMates -ohjelmaan valitaan tarkasti vangit, jotka saavat tulla kouluttamaan koiria. Vankien ensimmäinen viikko koostuu pelkästä orientaatiosta, minkä jälkeen koirat tuodaan vankien luo vasta seuraavalla viikolla. Vangit alkavat toisesta viikosta eteenpäin kouluttamaan koiria ammattilaisten avulla.

Vangit asuvat koirien kanssa erillisessä laitoksessa kahdeksan viikkoa. Kahdeksan viikon aikana vangit opettavat koirille useita käskyjä ja läheisyyttä, minkä avulla koirat voidaan ajanjakson päätteeksi adoptoida uusiin koteihinsa. Koirien kanssa työskennellessä myös vangit oppivat muun muassa kärsivällisyyttä ja vastuun kantamista.