Maaimanlopun näky Yhdysvalloissa – maahan repeytyi 680 metrin halkeama

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Wyomingissa on ihmetelty suurikokoista halkeamaa, joka on ilmestynyt maahan Bighornin vuoristossa. Noin 680 metrin pituisen ja 45 metrin levyisen maankuoren repeämän kerrotaan ilmestyneen alueelle täysin yllättäen syyskuun aikana.

Halkeaman havaitsivat ensimmäisenä alueella liikkuneet SNS-metsästysseuran jäsenet lokakuussa. Paikalliset ovat ihmeissään siitä, miten repeämä on syntynyt. Ilmiö on saanut liikkeelle jopa huhuja, joiden mukaan lähellä sijaitseva Yellowtonen tulivuori olisi purkautumassa.

Yellowstone on tuskin kuitenkaan purkautumassa, sillä IFL Science -sivuston mukaan alueella ei ole havaittu seismistä toimintaa. Tutkijat uskovat halkeamien olevan todennäköisemmin kostean kevään ja kesän syytä. Kukkuloilla virranneet suuret vesimäärien uskotaan kostuttaneen maata aiheuttaen maavyöryjä.

This giant crack in the earth appeared in the last two weeks on a ranch we hunt in the Bighorn Mountains. Everyone here is calling it “the gash”. It’s a really incredible sight.Huntwyo.com

Julkaissut SNS Outfitter & Guides 23. lokakuuta 2015

While hunting this past weekend in the Bighorns, we came across an awesome example of how our earth is not as stable as you might think. Awesome forces at work here to move this much dirt!!

Julkaissut Randy Becker 26. lokakuuta 2015