Tutkimus: Kissan aggressiivisuus riippuu turkin väristä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Amerikkalaiset kissanomistajat ovat osallistuneet Kalifornian yliopiston teettämään kyselyyn, jossa pyrittiin selvittämään eroaako kissojen luonne turkin värin perusteella. Tutkijoiden yllätykseksi tulokset osoittivat, että tietyn väriset kissat olivat huomattavasti toisia aggressiivisempia.

Tulosten mukaan kaksiväriset kissat olivat muita aggressiivisempia. Jos kissan turkki on mustavalkoinen, harmaavalkoinen tai oranssivalkoinen, lukeutuu kissa aggressiivisimpien kärkikolmikkoon. Sen sijaan yksiväriset kissat olivat kaikista lempimpiä ja rauhallisimpia. Lempeimpien kissojen joukossa oli musta-, harmaa-, valkoinen- ja juovikasturkkiset kissat.

Tutkimukseen osallistui 1.274 kissanomistajaa. He arvioivat lemmikkiensä luonnetta erilaisin kysymyksin. Tulokset perustuvat siis täysin lemmikinomistajien tekemiin arviointeihin, eikä tutkimuksella ole sen syvällisempää tieteellistä pohjaa. Tulokset on julkaistu Taylor & Francis Online -sivustolla.