Pariisin lentokenttä pysähtyi – 23 vuotta vanha Windows 3.1 kaatui

Digi Matkailu · Annukka Heikkilä

23 vuotta vanhasta Windows 3.1 -järjestelmästä on tehty uusi uskomaton havainto. Järjestelmä on nimittäin löydetty Pariisin lentokentältä kaaduttuaan ja aiheutettuaan satojen lentokoneiden seisottamisen Orly-lentokentällä.

Monissa vanhoissa ja suurissa yrityksissä sorrutaan siihen, että niiden tietojärjestelmiä ei jakseta uusia tarpeeksi usein. Pariisissa Orly-lentokentän liikenne jouduttiin sulkemaan useammaksi tunniksi 7. marraskuuta, koska lentoliikennettä ja laskeutumista ohjannut tietojärjestelmä kaatui. Matkustajat eivät varmastikaan haluaisi kuulla, että syy johtui todella vanhan Windows 3.1 -järjestelmän kaatumisesta.

Vanhat tietokoneet pyörittävät pariisilaisella lentokentällä ZDNet-sivuston mukaan DECOR-nimistä ohjelmaa, jonka 23 vuotta vanha Windows kaatoi. DECOR syöttää laskeutuville koneille tietoja säästä, sumun paksuudesta ja etäisyyksistä kiitorataan silloin kun näkyvyys on huono. Koska järjestelmä kaatui, koneet eivät voineet laskeutua eikä lentolupia voitu myöntää.