Uutuusravintolassa itsepalvelu – asiakas kokkaa itse ruokansa

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Ravintola-ala on kokenut viime vuosina monenlaisia muutoksia, kun alalle on ryhdytty tuottamaan varsinkin digitaalisia palveluja. Myös toisenlaisia uusia konsepteja on kehitetty, ja erikoisimpiin lukeutuu Amsterdamissa lanseerattu Foodsy. Kyseessä tee-se-itse ravintola.

Edwin Sanderin ja DIY Amsterdamin lanseeraama Foodsy on ravintola, jossa asiakas hoitaa itse kaiken ruoanlaitosta annoksen tarjoilemiseen ja aina maksamiseen saakka, sillä ravintolassa ei ole lainkaan henkilökuntaa. Ravintola tarjoaa asiakkailleen ruokatarvikkeet ja ruoka-annosten valmistamiseen tarvittavat laitteet ja välineet sekä tarvittaessa myös reseptit ja ohjeet.

Ravintola pyrkii tarjoamaan asiakkaillen ennalta suunniteltuja paketteja, joista saadaan valmista ruokaa 20 minuutissa. Aikaa säästääkseen ravintola on esivalmistanut joitain aineksia. Ruoan lisäksi asiakkaat hoitavat itse myös ruokajuomien ja kahvin tarjoilemisen. Itsepalvelu näkyy myös ravintolan hintatasossa.