Valtava timantti löytyi kaivoksesta – suurin 100 vuoteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalainen Lucara Diamond -yhtiö on löytänyt afrikkalaisesta kaivoksesta suurikokoisen timantin, jonka uskoataan olevan isoin sataan vuoteen. Jalokivi löydettiin Botswanassa sijaitsevasta Karowen kaivoksesta.

1.111 karaatin timantti on Independent-uutissivuston mukaan vain hieman tennispalloa pienempi. Noin 220 grammaa painavalla kivellä on kokoa 65 x 56 x 40 millimetriä. Kyseessä on tiettävästi maailman toiseksi suurin koskaan löydetty timantti.

Maailman suurin timantti löydettiin vuonna 1905 Etelä-Afrikassa sijaitsevasta Premier-kaivoksesta. Sittemmin Iso-Britannian kruununjalokiviksi päätynyt timantti oli peräti 3.106 karaatin kokoinen.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat