Hoverboardien käyttö kiellettiin New Yorkissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hoverboardit, eli tasapainoskootterit ovat hiljalleen alkaneet ilmestyä myös Suomen katukuvaan. Niiden käyttö on kuitenkin herättänyt runsaasti keskustelua ulkomailla, ja taannoin julkinen ajelu hoverboardeilla kiellettiin Lontoossa.

Nyt viranomaiset ovat ilmoittaneet, että laitteiden käyttö on kielletty myös New Yorkissa. Kaupungin poliisilaitoksen tiedottaja selvensi The Guardian -lehdelle kiellon johtuvan siitä, ettei moottoriajoneuvoiksi luokiteltuja hoverboardeja voi rekisteröidä osavaltion moottoriajoneuvovirastossa. Kiellon rikkomisesta saattaa seurata maksimissaan 500 euron sakkorangaistus.

Kaliforniassa määrättiin lokakuussa laki, joka sallii hoverboardien käytön paikoissa missä myös polkupyörällä ajo on sallittua. Lain mukaan osavaltion kaupungit ja kylät saavat kuitenkin halutessaan kieltää tasapainoskootterien käytön kokonaan.