Puhelinten langattomassa latauksessa jättiharppaus

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Washingtonin yliopiston insinöörit ovat kehittäneet uuden latausmenetelmän, jossa laite saa virtansa langattomasti Wi-Fin avulla. Menetelmä kulkee nimellä Power over Wi-Fi, eli PoWiFi.

PoWiFin prototyyppi yhdistää langattoman verkon signaalin muihin kanavien ja antennien taajuuksiin, ja muuttaa kaiken keräämänsä energian tasavirraksi. Keksinnön avulla Wi-Fi-sensorit keräävät pian energiaa. Langattoman netin signaali ei kuitenkaan kärsi uudenlaisesta latausmenetelmästä, IFL Science uutisoi.

Keksintö esitellään ensi kuussa Saksassa järjestettävässä CoNEXT 2015 -tapahtumassa. Energian keräämistä voidaan hyödyntää puhelimien lisäksi esimerkiksi kameroissa ja muissa kannettavissa laitteissa. Vaikka langaton lataaminen on huomattavasti hitaampaa kuin verkkovirran käyttäminen, voi siitä olla tulevaisuudessa merkittävää hyötyä esimerkiksi onnettomuustilanteissa.