Tämä määrä seksiä riittää pitämään suhteen kunnossa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parisuhde ilman seksiä on kuin pureskelisi herkullisen voileivän sijaan kuivaa näkkileipää tai juoksisi räntäsateessa ilman kenkiä. Erotiikka ja romantiikka kuuluvat terveeseen ja hyvinvoivaan parisuhteeseen, mutta kuinka paljon seksiä on tarpeeksi?

Toronton yliopistossa on suoritettu 23 vuotta kestävä seksitutkimus, johon osallistui yhteensä 25.000 ihmistä. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka paljon pariskuntien tulee harrastaa seksiä, jotta he olisivat onnellisia. Ideaali seksin määrä on kerran viikossa. Se riittää pitämään suhteen onnellisena.

Vaikka seksin määrällä ja parisuhteen onnellisuudella on selkeä yhteys, on asian tutkiminen on ollut aiemmin hankalaa. Tutkimusta johtanut Amy Muise teki tulosten perusteella analyyttiset tilastot. Tulosten perusteella voidaan sanoa, että mitä vähemmän pariskunnat harrastavat seksiä, sitä onnettomampi suhde on. Sen sijaan seksin suurempi viikkomäärä ei vaikuttanut onnellisuuden määrään yhtä merkittävästi.

Ihmisen onnellisuuteen vaikuttavat myös muut tekijät, kuten taloudellinen tilanne. Silti seksiä kerran viikossa harrastavat parit ovat keskimäärin onnellisempia kuin rikkaat ja vähemmän seksiä harrastavat pariskunnat. Tutkimustulos julkaistiin Social Psychological and Personality Science -nimisessä julkaisussa.