Pikkujoulukausi alkaa: Raskasta Joulua -kiertue käynnistyy

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteinen Raskasta Joulua -kiertue käynnistyy Iisalmesta maanantaina 24. marraskuuta. Hevi- ja rock-muusikot jauhavat joululauluklassikot raskaan myllyn läpi ja päivittävät värssyt tähän päivään. Konserttikonseptista on kymmenessä vuodessa kasvanut rock-sukupolven uusi joulunajan perinne.

– Joululauluja on esitetty vuosikymmenet tietyllä, kenties hieman vanhahtavalla tavalla, ja Raskasta Joulua on vaihtoehto, joka tuo laulut lähemmäksi nykyihmistä. Meille kerrotaan, että konsertissamme käymisestä on tullut monille ihmisille yksi joulun tärkeimmistä traditioista, idean isä Erkka Korhonen kertoo.

Keikoilla esiintyvät vaihtuvat solistit: Tony Kakko, JP Leppäluoto, Elize Ryd, Antti Railio, Ari Koivunen, Ville Tuomi, Antony Parviainen, Pasi Rantanen, Tommi ”Tuple” Salmela ja Kimmo Blom. Paikkakuntakohtainen solistijako löytyy Facebookista. Solistien esityksiä tahdittavat Erkka Korhonen, rumpali Mirka Rantanen, kitaristi Tuomas Wäinölä, basisti Erkki Silvennoinen ja kosketinsoittaja Vili Ollila. Espoon Barona Areenalla 18. joulukuuta joukkue vahvistuu vielä Nightwish ja Tarot -yhtyeistä tutuilla Marco Hietalalla ja Jarkko Aholalla.

Raskasta Joulua 2015 -kiertue:

24.11. Iisalmi, Eino-Säisä Sali

25.11. Kajaani, Kaukametsäsali

26.11. Kuhmo, Kuhmotalo

27.11. Kokkola, Snellman-Sali

28.11. Rovaniemi, Lappi Areena

29.11. Oulu, Madetojansali (kaksi konserttia)

30.11. Raahe, Raahesali

1.12. Ylivieska, Akustiikka (kaksi konserttia)

2.12. Savonlinna, Savonlinnasali

4.12. Turku, Logomo

5.12. Ilmajoki

7.12. Joensuu, Carelia-Sali

8.12. Varkaus, Warkaussali

9.12. Hämeenlinna, Verkatehdas

10.12. Mikkeli, Mikaeli

11.12. Jyväskylä, Paviljonki

12.12. Kuopio, Niiralan jäähalli

13.12. Pori, Promenadi-Sali

14.12. Lahti, Sibeliustalo

15.12. Kuusankoski, Kuusaasali

17.12. Lappeenranta

18.12. Espoo, Barona Areena

19.12. Tampere, Tähtiareena

20.12. Viking Line, Viking Grace (Turku)