Simpanssin sydäntäsärkevä kohtalo – erotettiin poikasistaan ja hoivaa nyt nukkea ikäväänsä

Ohhoh! · Annika Kela

Laboratoriossa asuneella Foxie-simpansilla on rankka menneisyys. Eläinkokeiden lisäksi simpanssiemo erotettiin laboratoriossa asuessaan poikasistaan. Neljän poikasen emo ei ole luonnollisestikaan missään vaiheessa lakannut ikävöimästä rakkaita perheenjäseniään, jotka häneltä vietiin pois.

Foxie on adoptoinut jälkikasvunsa tilalle kaksi trollinukkea, joita se hoivaa ja hellii ikävöidessään poikasiaan. Daily Mail -lehden mukaan Foxie asuu nykyään simpanssien rauhoitusalueella Washingtonissa. Simpanssiemon hoitajien mukaan Foxiesta on tullut viime aikoina lempeämpi nukkeja kohtaan, sillä aiemmin emon leikit trollien kanssa olivat rajuja.

Hoitajat epäilevät, että Foxie lieventää ikäväänsä kantamalla nukkeja mukanaan ja silittämällä niitä. Simpanssiemon käytös viittaa eläintenhoitajien mukaan siihen, että se olisi ollut erittäin huolehtiva ja hyvä emo. Jää nähtäväksi tapaako 39-vuotias Foxie tulevaisuudessakaan poikasiaan. Se on ainakin varmaa, ettei simpanssi ole unohtanut poikasiaan.