Upea näky: Uralin taivaalle nousi kolme aurinkoa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjän Uralilla on herätty alkuviikosta erikoiseen auringonnousuun. Paikalliset ovat kuvanneet videolle henkeäsalpaavan upean ilmiön, joka ilmestyi taivaalle aamun sarataessa. Ilmakehässä olevien jäisten kristallien ansiosta auringonsäteet heijastuivat suuren kehän reunoille ja sen seurauksena horisontissa näkyi kolme aurinkoa.

Asiantuntijoiden mukaan kyseessä on täysin luonnollinen ilmiö, vaikkakin melko harvinainen sellainen. Kauniista näystä huolimatta paikalliset eivät ole olleet kolmesta auringosta mielissään. Vanhan uskomuksen mukaan kyseinen ilmiö on huono enne.

Luonnonilmiön on pitkään uskottu tarkoittavan sitä, että edessä tulee olemaan tavallista kylmempi talvi. Viimeksi samanlainen ilmiö on nähty Uralilla helmikuussa, kun aurinko nousi taivaalle kahden pienemmän valopallon ympäröimänä.