Näin lopetat riippuvuutesi Postista – hyvä hetki siirtyä digiaikaan!

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Suomessa Postin työntekijöiden lakko on parhaillaan käynnissä ja ehkä jopa laajenemassa. Samalla monet kuluttajat ja yritykset ovat huomanneet, että postilakko ei lopulta vaikuta elämään kovin merkittävästi, kun digiaikaan on ymmärretty siirtyä ajoissa. Stara keräsi muutamia vinkkejä miten riippuvuuden Postista saa lopetettua lähes kokonaan.

Vaihda sanomalehti digilehdeksi

Kehitys on ajanut jo vuosia sitten painettujen sanomalehtien ohi, ja merkittävä osa suomalaisista onkin jo lopettanut valmiiksi vanhojen uutisten lukemisen seuraavan aamun lehdestä. Mikäli haluat kuitenkin jatkossakin lukea sanomalehtien usein ansiokkaita taustoittavia artikkeleita, niin lehtien verkkosivujen ohella digilehti on siihen kätevin vaihtoehto.

Monet lehtiyhtiöt tarjoavat lakon aikana nykyisille ja uusille lukijoille mahdollisuutta tutustua digilehtiinsä jopa veloituksetta. Painetusta lehdestä poiketen digilehden saa aamuisin sänkyyn tai aamiaispöytään ilman käyntiä postilaatikolla. Myös lomareissuilla digilehti seuraa kätevästi mukana maailman ääriin tai vaikkapa kesämökille.

Vaihda laskut e-laskuiksi

Sähköisten e-laskujen yleistyminen on ollut Suomessa yllättävän hidasta, sillä monet kuluttajat ja yritykset haluavat laskunsa edelleen paperimuotoisena. Postilakko on hyvä tilaisuus siirtää paperilaskut e-laskuiksi, minkä jälkeen sähköiset laskut voi halutessaan tulostaa tai ladata tiedostona tietokoneelle kätevästi paperisena suoraan verkkopankista.

E-laskun maksaminen onnistuu kätevästi pankin sovelluksella myös esimerkiksi lomareissulla eikä niiden kanssa tarvitse enää olla tarkkana tilinumeroiden ja viitteiden näppäilemisen kanssa. Ennen e-laskujen käyttöä täytyy tehdä e-laskusopimus verkkopankin kautta. Yritysten välisessä laskutuksessa PDF-lasku korvaa yhä useammin paperilaskun, jos e-laskutusta ei ole saatavissa.

Tee ostokset kivijalkakaupassa

Verkkokaupan nopea yleistyminen on syönyt jo vuosien ajan merkittävästi katujen varsilla ja kauppakeskuksissa sijaitsevien niin sanottujen kivijalkakauppojen asiakasmääriä ja myyntiä. Monet suomalaiset verkkokaupat käyttävät yhä Postin jakelua, joka ei mahdollisesti pitkittyvän ja laajentuvan lakon aikana välttämättä toimi. Siksi postilakko on hyvä syy käydä hankkimassa esimerkiksi lähestyvän joulun lahjat kivijalkakaupoista ja samalla tukea paikallisia yrittäjiä.

eSend
eSend

Lähetä paketit eSendillä

Kerroimme taannoin uudesta suomalaisesta innovaatiosta, eSend-palvelusta, joka on kuin pakettilähetysten Uber. Kyseessä on matkapuhelimessa toimiva sovellus, josta yritys tai kuluttaja voi nopeasti tarkistaa missä ajassa ja millä hinnalla hänen pakettinsa toimitettaisiin perille haluttuun kohteeseen. Kuljetuksen hoitavat palveluun ilmoittautuneet kuriiriyhtiöt. Kuljetuksen voi tilata ja sen matkaa voi seurata kätevästi sovelluksen välityksellä. Palvelussa on mukana jo kymmeniä kuljetusyrityksiä.

www.esend.fi

Lähetä paketit Matkahuollolla

Postin lopetettua Maksikirje-palvelunsa kotimaassa ovat monet yritykset, kuluttajat ja jopa verkkokaupat siirtyneet käyttämään Matkahuoltoa kuljetuksissaan. Matkahuolto on lähes poikkeuksetta nopeampi kuin Posti, ja hinta on kilpailukykyinen. Matkahuollon toimipisteessä osataan myös kertoa paketin saapumisen ajankohta melko tarkasti etukäteen, ja paketin kulkua voi seurata verkossa. Tarvittaessa Matkahuolto toimittaa paketit myös ovelta ovelle.

www.matkahuolto.fi

Lähetä paketit suomalaisilla kuriiriyhtiöillä

Monikansallisten kuriiripalvelujen lisäksi Suomessa toimii myös lukuisia kotimaisia alan yrityksiä, jotka toimittavat paketit ja muun postin perille nopeasti ja tehokkaasti postilakosta huolimatta. Kuriiriyhtiöt toimivat erityisen hyvin alueellisella tasolla, mutta myös koko maassa ne ovat varteenotettava vaihtoehto Postin pakettipalveluille.

www.liuttu.com, www.tavarataxi.fi, www.lahettirengas.fi, www.jjtrans.fi.

Lähetä paketit kansainvälisillä kuriiriyhtiöillä

Postin vankan aseman takia Suomi on vuosikymmeniä muita länsimaita jäljessä kansainvälisten kuriiriyhtiöiden käytössä. Monet yritykset ovat kuitenkin siirtyneet jo vuosia sitten käyttämään pääasiassa kuriiriyhtiöitä, jotka toimittavat paketit ovelta ovelle Euroopan sisällä jopa vuorokaudessa ja toiselle puolelle maapalloa parissa päivässä. Ulkomaisia verkkokauppoja aktiivisesti käyttävät ovat jo huomanneet miten nopeita ja kilpailukykyisesti hinnoiteltuja kuriiriyhtiöt ovat myös Suomessa.

www.fedex.fi, www.dhl.fi, www.tnt.com.