Odottavat äidit polttivat kannabista: ”Lääke aamupahoinvointiin”

Viihdeuutiset · Annika Kela

Kannabiksen laillistaneissa osavaltioissa asuvat naiset ovat tunnustaneet polttaneensa kannabista raskausaikanaan. Joukko anonyymeinä pysytteleviä äitejä paljasti Vice-sivustolle, että he olivat löytäneet avun aamupahoinvointiinsa kannabiksesta.

American Medical Association -järjestö on vaatinut tarkempia tutkimuksia kannabiksen käytöstä raskausaikana ja tarkempia varoituksia ja tuoteselosteita kannabistuotteiden mukana. Asiantuntijoiden mukaan aiheesta ei ole tarpeeksi tietoa, mutta oletettavasti kannabiksen polttamisessa piilee riskinsä.

Aiemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että kannabiksen polttaminen saattaa aiheuttaa lapselle aivovaurion. Jamaikalainen tutkimus on kuitenkin kumonnut väitteen, sillä lääkärit eivät ole löytäneet selvää eroa kannabiksesta pidättäytyneiden naisten ja kannabista polttaneiden naisten lapsista.

Tutkimuksen mukaan pieni määrä kannabista on vaarattomampaa kuin monet raskaana oleville määrätyt lääkkeet. Naisten paljastus on saanut ristiriitaisen vastaanoton, sillä lääkäreiden mukaan kannabiksen polttaminen ei ole raskausaikana suositeltavaa. Äidit ovat kuitenkin puolustautuneet sillä, että kannabiksen avulla he ovat selvinneet yli pahimmista pahoinvointioireistaan ilman vahvempia lääkkeitä.